Zeytinyağı, zeytin meyvesinin çekirdeğinin sıkılması ile elde edilen, yeşilimsi ya da sarımtırak renkte sıvı bir yağdır. Arkeolojik araştırmalarla elde edilen bulgular ışığında zeytin ve zeytinyağının insan beslenmesinde ve toplumların mutfak kültüründeki geçmişine ait ilk izlere M.Ö.8000’li yıllarda, Türkiye’nin güney kısmını kapsayan bölgede rastlanmıştır.
Zeytinyağının içerisinde bulunan bileşenler sayesinde tıbbi amaçlı kullanımının da oldukça yaygın olduğu bilinmektedir. Zeytinyağı, yüksek oranda oleik asit içerir. Oleik asit, tekli doymamış yağ asitleri grubundan, Omega–9 grubu yağ asitlerinin en önemlisidir. A, E, D, K vitaminleri ile Kalsiyum, Fosfor, Potasyum, Kükürt, Magnezyum, Demir, Bakır gibi mineraller bakımından zengindir. Yüzyıllar öncesinden bu yana tüketilen zeytinyağı, günümüzde hem lezzeti hem de geleneksel tıptaki yaygın kullanımı ile her yaştan insan tarafından tercih edilen eşsiz bir yağdır.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Zeytinyağı’nın hammaddesi olan zeytinler özenle toplanır. Ultra Natura Zeytinyağı, presleme ve çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak yağ asidi gliseridlerinden elde edilir.
Soğuk Sıkım
Ultra Natura Yağları, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilir. Soğuk sıkım yöntemi sayesinde, bitki veya meyvelerin içeriğindeki mineral ve vitaminler, zarar görmeden yağa aktarılır. Böylece istenilen fayda üst düzeyde verilmiş olur.
Kullanım Önerisi
Dahilen (ağız yoluyla) kullanımda, günde 2 defa, 1 tatlı kaşığı, aç veya tok karnına tüketilebilir. Yemek ve salatalara ilave edilebilir. Haricen (vücudun herhangi bir bölümüne sürülerek) kullanımda, saç ve cilt bakımını sağlamak üzere kullanılabilir.
Miktar: 250ml