Susam bitkisi, Afrika ve Hindistan gibi sıcak iklim coğrafyalarında yoğun olarak yetişen bir bitkidir. Değişik renklerde çiçek açan bu bitkinin kapsül meyvelerinde çok sayıda tohum bulunur. Susam olarak adlandırılan bu tohumlar, baharat olarak ya da yağı çıkarılarak kullanılır. Susam tohumu insanoğlunun bildiği en eski tohumlardan biridir. Eski Mısırlıların, bu tohumdan un elde ettiği ve bu undan ekmek yaptığı bilinmektedir.
Susam yağı ise Osmanlı mutfağında yemeklerde sıkça kullanılmıştır. Susam tohumu, çeşitli vitamin ve mineraller ile lesitin bakımından zengindir. Susam tohumunun yağı ise, güçlü bir antioksidandır. Günümüz geleneksel tıbbında ve Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Susam Yağı'nın hammaddesi olan susamlar özenle toplanır. Ultra Natura Susam Yağı, presleme ve çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak yağ asidi gliseridlerinden elde edilir.
Soğuk Sıkım
Ultra Natura Yağları, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilir. Soğuk sıkım yöntemi sayesinde, bitki veya meyvelerin içeriğindeki mineral ve vitaminler, zarar görmeden yağa aktarılır. Böylece istenilen fayda üst düzeyde verilmiş olur.
Kullanım Önerisi
Günde 2 defa, 1 tatlı kaşığı, aç veya tok karnına tüketilebilir. Haricen (vücudun herhangi bir bölümüne sürülerek) kullanımda, cilde masaj yoluyla uygulanabilir.
Miktar: 250ml