Günümüzde daha çok kuruyemiş olarak bilinen kabak çekirdeği, bal kabağı meyvesinin içinden elde edilen kabuklu bir yemiştir. Dünyadaki en faydalı 8 besinden biri olarak kabul edilmiştir. Pepita olarak da bilinen kabak çekirdeğinin anavatanının Kuzey Amerika olduğu düşünülmektedir. Milattan önce 7000 ila 5500 yıllarına kadar uzanan kabak çekirdeğine ilişkin en eski kanıtlar Meksika'da bulunmuştur.
Geleneksel tıpta, kabak çekirdeğinin içindeki yemişler, çiğ olarak veya yağı çıkarılarak yaygın olarak kullanılır. Besin değeri çok yüksek olan kabak çekirdeği antioksidan açısından zengindir. Çinko, Fosfor, Kalsiyum, Demir, Magnezyum minerallerine sahip olan kabak çekirdeği, aynı zamanda bol miktarda Omega3 yağı içerir. Kabak çekirdeği yağı hem içilerek hem de cilde sürülerek uygulanabilen çok yönlü bir yağdır.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Kabak Çekirdeği Yağı'nın hammaddesi olan kabak çekirdekleri özenle toplanır. Ultra Natura Kabak Çekirdeği Yağı, presleme ve çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak yağ asidi gliseridlerinden elde edilir.
Soğuk Sıkım
Ultra Natura Yağları, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilir. Soğuk sıkım yöntemi sayesinde, bitki veya meyvelerin içeriğindeki mineral ve vitaminler, zarar görmeden yağa aktarılır. Böylece istenilen fayda üst düzeyde verilmiş olur.
Kullanım Önerisi: Günde 2 defa, 1 tatlı kaşığı, aç veya tok karnına tüketilebilir.
Miktar: 250ml