Çörek otu diğer adıyla nigella, düğün çiçeğigiller familyasından yaklaşık 14 türü kapsayan bir bitki türüdür. Çörek otu, haşhaş bitkisinde olduğu gibi kapsül içinde olgunlaşır. Çörek otu, Peygamberimiz'in "çörek otuna kıymet veriniz, zira o ölümden başka her derde devadır" hadisine konu olmuştur. Çörek otunun ana vatanı, Doğu Avrupa’dan Batı Asya’ya kadar geniş bir bölgedir.
Çörek otu yağı, çok uzun süreler önce insanlar tarafından keşfedilmiş ve şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. O kadar ki geleneksel tıpta her derde deva, bir başka deyişle “panacea” olarak nitelendirilen çörek otu yağı Türk kültüründe ise yağı hem mutfaklarda hem de aktarlarda uzun süre popülaritesini korumuştur. Yazılı kaynaklarda Mısır’da Kraliçe Nefertiti'nin vücuduna çörek otu yağı sürdüğü bilinir. A, B, C vitaminleri, Potasyum ve doymamış yağ asitlerince zengin olan çörek otu yağı B1, B2, B6 vitaminleri ile Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Selenyum ve Çinko da içerir.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Çörek Otu Yağı'nın hammaddesi olan çörek otları özenle toplanır. Ultra Natura Çörek Otu Yağı, presleme ve çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak yağ asidi gliseridlerinden elde edilir.
Soğuk Sıkım
Ultra Natura Yağları, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilir. Soğuk sıkım yöntemi sayesinde, bitki veya meyvelerin içeriğindeki mineral ve vitaminler, zarar görmeden yağa aktarılır. Böylece istenilen fayda üst düzeyde verilmiş olur.
Kullanım Önerisi: Günde 2 defa, 1 tatlı kaşığı, aç veya tok karnına tüketilebilir. İsteğe bağlı olarak bal, pekmez, yemek ve salatalara karıştırılarak da tüketilebilir.
Miktar: 250ml