Keçiboynuzu veya diğer adıyla harnup, baklagiller familyasından olup Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde doğal olarak yetişen ve baklaları (meyveleri) yenen bir ağaçtır. Dünyanın en eski ağaç türlerinden biridir. Milattan önce 4000-5000 yıllarına kadar dayanan, ilk olarak Mısır’da kullanılmaya başlanan keçiboynuzu meyvesi, pek çok kullanım şekliyle geleneksel tıpta da önemli bir yere sahiptir.
Besleyici özelliği ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu meyvesi, A, B, E vitaminleri ile bol miktarda Potasyum, Çinko, Fosfor ve sütte bulunan Kalsiyumun 3 katı Kalsiyum içerir. Keçiboynuzu özü ise, keçiboynuzu meyvesinin çeşitli yöntemlerle sıvı konsantre hale getirilmiş halidir. Lifler ve enerji yönüyle zengin bir besin olan keçiboynuzu özü, özellikle diyet yapanlar ve çocuklar için muhteşem bir üründür.
Kullanım: Günlük olarak sabah-akşam, aç karnına, 1 tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilir. Tercihen tok karnına da tüketilebilir.
Miktar: 680gr