Enginar, daha çok yenilebilir bir sebze olarak karşımıza çıksa da papatyagillerden, mavi-mor renkli çiçekler açan otsu bir bitkidir. Ana vatanı Güney Avrupa ve Akdeniz’dir. Binlerce yıldır sofralarımızı süsleyen, neredeyse her derde deva olarak nitelendirilen enginar, Eski Yunan ve Roma devrinden beri bilinen bir sebzedir. Bu dönemlerde kral ve soyluların sofralarını süsleyen ‘asil bitki’ olarak nitelendirilmiştir. 15. yüzyıldan itibaren Avrupa'ya yayılmaya başlamış, 17. yüzyılda ise Amerika'ya kadar girmiştir.
Enginar, yüksek lif oranına sahip olup vitamin, mineral ve antioksidan zenginidir. Yüksek oranda Fosfor, Kalsiyum, Demir, Sodyum, Potasyum, Magnezyum, Çinko mineralleri ile A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri içerir. Enginarın fermente edilmesiyle elde edilen enginar sirkesi ise bütün bu yararlı bileşenleri güçlü şekilde açığa çıkaran değerli bir üründür.
Nasıl Üretiyoruz
Ultra Natura Enginar Sirkesi’nin hammaddesi olan enginarlar, özenle tedarik edilir. Ultra Natura Enginar Sirkesi, enginarın yararlı bakteriler yardımıyla fermente edilerek hazırlandığı sıvı formdur.
Kullanım Önerisi: 1 tatlı kaşığı sirkenin suya ilave edilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Yiyecek ve salatalara karıştırılarak da tüketilebilir.
Miktar: 500ml