Keten tohumu, keten bitkisinden elde edilen yassı, yuvarlak çiğ olarak da yenilebilen bir tohumdur. Keten tohumu, daha çok Afrika ve Mısır bölgelerinde yetiştirilen, geleneksel tıpta da eski çağlardan beri yaygın olarak kullanılan bir üründür. Keten tohumu ve keten tohumu yağı yüzlerce yıl Anadolu halkı, Eski Yunanlar ve Romalılar tarafından yiyecek olarak kullanılmıştır.
Keten tohumundan elde edilen yağ, zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olmasının yanı sıra, iyi miktarda Protein, Folik asit, Lif ve Omega-3 yağ asidi içerir. Günümüzde özellikle diyet yapanlar tarafından kullanılan önemli bir destektir.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Keten Tohumu Yağı'nın hammaddesi olan keten tohumları özenle toplanır. Ultra Natura Keten Tohumu Yağı, presleme ve çeşitli bilimsel yöntemler kullanılarak yağ asidi gliseridlerinden elde edilir.
Soğuk Sıkım
Ultra Natura Yağları, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilir. Soğuk sıkım yöntemi sayesinde, bitki veya meyvelerin içeriğindeki mineral ve vitaminler, zarar görmeden yağa aktarılır. Böylece istenilen fayda üst düzeyde verilmiş olur.
Kullanım Önerisi: Günde 2 defa, 1 tatlı kaşığı, aç veya tok karnına tüketilebilir.
Miktar: 250ml