Keçiboynuzu bitkisi, 8-10 metre yüksekliğinde, daima yeşil kalan bir ağaç olup, siyah boynuz şeklinde meyvelere sahiptir. Besleyici ve farklı tadıyla özel bir besin olan keçiboynuzu, harnup adıyla da bilinir. A, B, E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, fosfor ve sütte bulunan kalsiyumun 3 katı kalsiyum içerir. Keçiboynuzu özü ise, keçiboynuzu meyvesinin soğuk sıkım yöntemi ve çeşitli işlemlerden geçirilerek sıvı konsantre hale getirilmiş halidir.
Herbynia Keçiboynuzu Özü’nün hammaddesi olan keçiboynuzu meyveleri özenle toplanır. İçerik analizleri ve standardizasyonu, Düzce Üniversitesi laboratuvarlarında yapılır. Herbynia Keçiboynuzu Özü, keçiboynuzu meyvesinin, çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen konsantre sıvı formdur.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.