Enginar, daha çok yenilebilir bir sebze olarak karşımıza çıksa da papatyagillerden, mavi-mor renkli çiçekler açan otsu bir bitkidir. Ana vatanı Güney Avrupa ve Akdeniz’dir. Binlerce yıldır sofralarımızı süsleyen, neredeyse her derde deva olarak nitelendirilen enginar, Eski Yunan ve Roma devrinden beri bilinen bir sebzedir. Bu dönemlerde kral ve soyluların sofralarını süsleyen ‘asil bitki’ olarak nitelendirilmiştir. 15. yüzyıldan itibaren Avrupa'ya yayılmaya başlamış, 17. yüzyılda ise Amerika'ya kadar girmiştir. Enginar, yüksek lif oranına sahip olup vitamin, mineral ve antioksidan zenginidir. Yüksek oranda Fosfor, Kalsiyum, Demir, Sodyum, Potasyum, Magnezyum, Çinko mineralleri ile A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri içerir.
Ekstrakt Nedir? Nasıl Elde Edilir?
Doğadaki bitkilerden özel ekstraksiyon yöntemleri kullanılarak, etken maddenin bitkiden ayrıştırılması sonucu elde edilen, ilaç, gıda ya da kozmetik ham maddesi olarak da kullanılan etken maddelere ‘bitki ekstraktı’ denir. Bitkilerin çözünen kısımlarının çeşitli doğal çözücüler yardımıyla çözeltiye alınmasıyla bitkisel ekstraktlar elde edilir.
Bitkinin Kendisi Yerine Neden Ekstraktını Tercih Etmeliyiz?
Bitkileri doğrudan kullanmak yerine ekstraktlarını kullanmak daha güvenli, kolay ve etkilidir. Çünkü bitki ekstraktları, bitkilerin istenmeyen bileşenlerinden uzaklaştırılarak, istenen faydalı bileşenlerin saf ve daha çok miktarda elde edilmesiyle oluşur. Güvenli ve kullanıma uygun hale getirilen bitki ekstraktları, uygun oranlarda ürünlerin formülasyonlarına eklenir.
Nasıl Üretiyoruz?
Ultra Natura Enginar Ekstraktı’nın hammaddesi olan enginarlar, özenle toplanır. Ultra Natura Enginar Ekstraktı, belirli bilimsel yöntemler kullanılarak enginardaki bütün faydalı bileşiklerin ekstrakte edilmesiyle üretilir.
Miktar: 250 ml
Kullanım Önerisi: Sabah-akşam yemeklerden 1 saat sonra suyla birlikte, 1 tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilmektedir. İsteğe bağlı olarak su, meyve suyu veya sıcak olmayan başka bir içecekle karıştırılarak da tüketilebilir.